keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kivikon Hiihtohalli

                                               Kuva: Samuli Kuki/ Helsingin Kaupunki

Haastattelimme Kivikon hiihtohallin kylmäpuolen toiminnasta vastaavaa Stefan Fröbergiä. Hallin toiminnasta vastaa Helsingin kaupungin liikuntavirasto. Fröberg huolehtii hallin toiminnasta yhdessä kollegansa Petteri Huurteen kanssa. Huurre vastaa kiinteistöstä kokonaisuudessaan ja Fröberg laduista sekä niihin liittyvistä asioista.

Fröberg kertoi hiihtohallin päätyneen Helsingin kaupungille konkurssihuutokaupassa. Halli oli yksityisessä omistuksessa, mutta meni konkurssiin loppuvuodesta 2011. Helsingin Kaupunki osti sen, koska oli ollut rahoittamassa hallin rakentamista.

Suurin osa hiihtohallin kävijöistä on aktiiviharrastajia, vuonna 2012 kävijämäärä oli 11 755 ja halli avattiin samana vuonna lokakuun toisella viikolla. Hiihto loppui kuitenkin joulukuun alkupuolella, kun maahan satoi lumi ja asiakkaat katosivat luonnon laduille.
Vuoden 2013 kävijämäärä tähän mennessä on 12 636 ja halli on avattu syyskuun loppupuolella. Etelän-Suomen lumitilanne tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että hiihtohallin laduilla viihdytään edellistä vuotta pidempään. Halli on avoinna kaikkina viikonpäivinä kello 8.00-22.00.


                                                         Kuva: metro.fi, kuva-arkisto

Hallin keinolumi vaihdettiin tänä vuonna ja sitä tykitettiin noin 10 000m3. Lumi on tykkilunta, jota tehtiin ulkona kevät – talvella 2013.  Latuja on noin 800 metriä ja ladun leveys on 6-8 metriä. latuprofiilia on uudistettu vuoden 2012 talvesta. Hallin ladut huolletaan päivittäin ja latu ajetaan joka päivä kello 22.00 jälkeen, kun halli suljetaan. Näin latu ehtii kovettua ennen seuraavan aamun hiihtäjiä.

Stefan Fröberg kertoo harrastavansa hiihtoa satunnaisesti, noin kymmenen kertaa talvessa. Hän käy hiihtämässä Helsingin kaupungin latuja, jotta hän tietää, miltä ladut näyttävät asiakkaille.


                                                           Kuva: yle.fi, kuva-arkisto






Jutussa käytetyt Internet - sivut:
www.hel.fi
www.yle.fi (Kuvahaku)
www.metro.fi (Kuvahaku)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti