maanantai 16. joulukuuta 2013

Matti Heikkinen

Matti Heikkinen on tällä hetkellä Suomen yksi suurimmista maastohiihdon tähdistä. Heikkinen edustaa Vantaan Hiihtoseuraa ja hän on syntynyt 19.12.1983 Kajaanissa. Heikkinen on avioliitossa ja hänellä on kaksi lasta. Tällä hetkellä hän asuu ja opiskelee Jyväskylässä. Heikkinen opiskelupaikka Jyväskylän yliopiston Kauppakorkeakoulussa ja pääaineena on markkinointi.

Matti Heikkisen saavutuksia tähän mennessä:

- MM -Oslo 2011: Henkilökohtainen kulta 15km P ja 4. sija 4x10km viesti.
- MM-Liberec 2009: Henkilökohtainen pronssi 15km P ja pronssi 4x10km viestistä.
- Maailmancupissa kaudella 2009-2010 parhaat sijoitukset 1., 3., 3., kokonaiscup 13. ja distancecup 9. Tour de Ski kokonaiskilpailun 12. sija.
- Maailmancupissa kaudella 2008-09 parhaat sijoitukset 4., 6., 9., 12., 13. ja 15. Tour de skiin kokonaiskilpailussa 27.sija.
- SM-pronssi 10km V 2010 Keuruu. SM-hopea yleinen sarja 2009 Jämi 15km P. SM-pronssi sprinttiviesti P 2009 Kontiolahti. SM-pronssi yleinen sarja 2006 Tampere 15km P. Yhteensä kuusi mitalia SM-viesteistä Joutsan Pommin riveissä kausilta 2004-08.
- 12 henkilökohtaista nuorten Suomenmestaruutta kausilta 2000-2006. Neljä kultaa ja hopea nuorten SM-viesteistä Kainuun Hiihtoseuran riveissä kausilta 1999-2003.

Saimme kunnian haastatella Matti Heikkistä ja hän kertoi urastaan sekä kokemuksistaan näin.

1. Minkä takia aloitit hiihdon ja mikä on varhaisin hiihtomuistosi?

Heikkinen kertoi aloittaneensa hiihdon omasta halustaan 9 - vuotiaana liittyessään hiihtokouluun. Varhaisin hiihtomuisto vie lapsuuteen, jolloin Heikkinen hiihti koulusta kotiin hiekoitetulla tiellä.  Vanhemmat eivät kuitenkaan olleet kovin tyytyväisiä tähän, koska Heikkisen käyttämät sukset eivät tämän hiihdon jälkeen olleet kovin hyvässä kunnossa.

2. Oliko hiihto pienestä pitäen lempilajisi ja selvä uravalinta?

Heikkinen sanoo harrastaneensa nuorena myös pesäpalloa, mutta hiihto oli kuitenkin pojan lempilaji heti pienestä pitäen. Yksilölaji on ollut hänelle aina mielekkäämpää. Hiihto oli jo 9-vuotiaalle Heikkiselle selvä uravalinta eikä hän ole koskaan ole vakavasti miettinyt muita lajeja ammattina.

3. Mikä on vaikein hiihtokokemuksesi?

Heikkinen kertoo, että hänen vaikeimpia hiihtokokemuksia ovat melkein kaikki 50 kilometrin hiihtokisat.

4. Onko vaikeuksia yhdistää hiihtoa, vapaa-aikaa ja perhe-elämää?

Heikkinen kokee vapaa-ajan ja hiihdon yhdistämisen vaativaksi, mutta ei mahdottomaksi. Hän totesi perhe-elämän ja hiihdon yhdistämisen vaativan paljon joustoa ja organisointitaitoja. Nämä taidot ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittyneet paljon. Perhe on mahdollisuuksien mukaan mukana leireillä ja kisoissa.

5. Mikä on näkökantasi julkisuuteen?

Matti Heikkinen sanoi, että julkisuus on osa urheilua. Omasta mielestään Heikkinen on onnistunut pitämään ammatin ja perhe-elämän erillään julkisuudessa.

6. Mitä tekisit, jos lopettaisit hiihtämisen?

Heikkinen kertoo, että hän palaisi opintojen pariin kauppakorkeakouluun, viettäisi enemmän vapaa-aikaa ja siirtyisi työelämään.

7. Miksi hiihto olisi hyvä harrastus myös kuntoilijalle? Miksi kannattaa aloittaa hiihdon harrastaminen?

Heikkisen mielestä suomalaiseen talveen kuuluu hiihto. Se on hyvä tapa huolehtia itsestään sekä päästä lähelle luontoa.

8. Miten kisakausi on lähtenyt käyntiin? Onko jotain uutta harjoittelussasi?

Matti Heikkisen kisakausi on lähtenyt hyvin käyntiin, eikä harjoittelussa ole suurempia muutoksia.


Koska SM - kisat lähestyvät, kysyimmekin Heikkiseltä mitä mieltä hän on Vantaan Hakunilan laduista. Heikkinen sanoi latujen olevan nopeat ja pärjätäkseen siellä hiihtäjällä pitää olla "paketti kunnossa."
Lopputerveisinä lukijoille Matti Heikkinen sanoi, että hiihtäminen on iloinen asia ja SM-kisoja kannattaa jokaisen tulla katsomaan paikan päälle Hakunilaan, koska siellä näkee kestävyysurheilun ja hiihdon todellisen vaativuuden sekä rankkuuden.


Lisää Matti Heikkisestä
www.mattiheikkinen.fi

Muistakaa seurata myös
https://www.facebook.com/smvantaa
http://smvantaa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti