maanantai 27. tammikuuta 2014

SM - hiihtojen kisaviikonloppu!

SM -hiihtokisat ovat ohi ja on jälleen ratkottu hiihdon Suomen mestaruudet. Viikonloppu piti sisällään paljon loistavia suorituksia sekä hienon urheilutapahtuman, jota yleisö oli saapunut omalta osaltaan tekemään kovasta pakkasesta huolimatta.

Hiihtokisaviikonloppu alkoi projektitiimimme osalta heti perjantaina. Saavuimme Hakunilaan hyvissä ajoin aamulla kuulemaan tiimillemme annetut tehtävät. Perjantaina osa tiimistä toimi koululaisten parissa, yksi kisastadionilla lähettinä ja pari tiimin jäsentä työskenteli mediakeskuksessa tuloksien, lehdistön sekä muiden ”juoksevien” asioiden parissa. Myös lauantain ja sunnuntain tehtävät olivat lähinnä mediakeskuksessa tapahtuvia työnkuvia. Tämän lisäksi tiimimme jäsenet toivat kilpailuiden kärkikolmikon Stadionilla järjestettävästä kukituksesta lehdistötilaisuuteen ja sieltä palkintojen jakoon.

Tunnelma stadionilla oli loistava. Perjantaina yleisöä ei ollut silmämääräisesti kovin paljoa, mutta jo lauantaina ja sunnuntaina enemmän. Sää ei olisi voinut olla parempi. Aurinko paistoi ja pakkasta oli reilusti. Vähäisestä lumitilanteesta huolimatta, maisema oli huurteinen ja näytti huomattavasti valkoisemmalta sekä lumisemmalta, mitä todellisuudessa olikaan. Toki pakkasta oli jo ehkä hieman liikaakin, mutta onneksi muutaman tunnin esillä ollut aurinko lämmitti hieman. Niinhän se on, säätilaan ei ikinä olla täysin tyytyväisiä. Noin viikko ennen kisoja vettä satoi ja lumesta ei ollut tietoakaan. Silloin kisajärjestäjät miettivät ja pohtivat, voidaanko koko kisoja edes järjestää. Kisaviikolla alkoi pakastua ja pakastuikin sitten oikein kunnolla. Mittari taisi päivisinkin olla sen – 15 astetta. Tämäkin nosti keskustelua – onko jo liian kylmä? Mutta kukapa olisi uskonut, että sää muuttuisi niin totaalisesti monta kuukautta kestäneestä plussakelistä vähälumiseksi, mutta talviseksi pakkassääksi. Kirpeä pakkassää aurinkoineen toi kyllä oman hienon lisänsä kilpailuviikonlopulle.



Oli mahtavaa päästä seuraamaan isojen kilpailuiden järjestämistä sekä totta kai, samalla itse hiihtotapahtumaa. Vaikka hiihtoa on tullut seurattua televisiosta jonkin verran, se kuinka kovaa hiihtäjät oikeasti hiihtivät, oli todellinen yllätys. Vauhti oli kyllä melkoinen. Oli mielenkiintoista seurata kisapaikalla kilpailijoita, heidän valmistautumista kisaan, suoritusta sekä loppulämmittelyitä. Kova pakkanen toki vaati sen, että kilpailijat saivat heti suorituksen jälkeen lämmintä päälle, eikä hiihtäjät ennen kilpailuakaan pelkissä kisa-asuissa juuri olleet.



Kilpailuita ja niiden järjestämistä sekä toteutusta seuranneena, täytyy sanoa, että kaikki sujui SM – hiihtotapahtumassa hyvin. Ison tapahtuman järjestäminen vaatii aina paljon ja se on aloitettava hyvissä ajoin. Ihmiset helposti kuvittelevat, että tapahtumat vain ”ovat”, eivätkä aina ymmärrä sitä työmäärää, mitä niiden eteen, aikana sekä jälkeen tehdään. Hyvällä porukalla kisajärjestäjien osalta ja toimeliaitten talkoolaisten avulla näistä hiihtokisoista saatiin kuitenkin hieno ja urheilullinen tapahtuma ja kisaviikonloppu. Ilmassa oli jännitystä ja ison urheilutapahtuman tuntua. Ja mielestäni tärkeää ei ole ainoastaan se, että kilpailut onnistuvat yleisön ja kilpailijoiden kannalta, vaan myös niitä järjestävän tahon. Vantaan Hiihtoseura yhdessä yhteistyötahojensa kanssa onnistui tässä mielestäni loistavasti. Kaikilla tuntui olevan mukavaa - niin kisajärjestäjillä, toimihenkilöillä kuin yleisölläkin.



Omasta sekä tiimin puolesta kiitän, että olemme saaneet olla seuraamassa sekä kouluprojektimme kautta mukana tekemässä, näin mahtavaa tapahtumaa. Monta kokemusta rikkaampana on ilo jatkaa hiihdon ja suomalaisten hiihtäjien saavutuksien seuraamista.

Mukavaa, lumista ja hiihdontäyteistä talvea lukijoille,
Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti